۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۴۵

توسط انتشارات پگاه‌روزگارنو؛

کتاب «آشنایی با پدیدارشناسی» منتشر شد

کتاب «آشنایی با پدیدارشناسی» منتشر شد

به گزارش خبرنگارمهر، کتاب «آشنایی با پدیدارشناسی» با گردآوری و ترجمۀ علی نجات‌غلامی توسط انتشارات پگاه‌روزگارنو منتشر شد.

به گزارش خبرنگارمهر، کتاب «آشنایی با پدیدارشناسی» با گردآوری و ترجمۀ علی نجات‌غلامی توسط انتشارات پگاه‌روزگارنو منتشر شد. این کتاب مجموعه‌ای از مقالات معتبرترین اندیشمندانی است که در زمینۀ چیستی پدیدارشناسی قلم زده‌اند که توسط علی نجات‌غلامی مترجم و پژوهشگر حوزۀ پدیدارشناسی گزینش و ترجمه شده‌اند. هدف گردآورنده از ارائۀ این مجموعه مقالات، آشنایی با پدیدارشناسی به‌نحوی نظام‌مند، ضمن فراهم‌آوردن گونه‌ای نقشۀ فکری از سیمای تاریخی-مفهومی این جنبش فلسفی معاصر است.

اگرچه عناصر جنبش پدیدارشناسانه در قرن بیستم را می‌توان نزد فلاسفۀ قبلی همچون دیوید هیوم و امانوئل کانت و فرانتس برنتانو یافت، اما پدیدارشناسی در مقام یک جنبش فلسفی در واقع با آثار ادموند هوسرل آغاز شد.

کتاب «پژوهش‌های منطقی» هوسرل را می‌توان به‌عنوان نقطۀ درخشان در تولد و قوام جنبش قرن بیستمی پدیدارشناسی در نظر گرفت. این کتاب، مشتمل بر حملۀ هوسرل به روان‌شناسی انگاری است، دیدگاهی که باور داشت منطق می‌تواند به روان‌شناسی فروکاسته شود، همچنین حاوی گزارش هوسرل از پدیدارشناسی به‌مثابه مطالعۀ توصیفی خصیصه‌های ساختاری گوناگونی‌های تجربه و شماری از تحلیلات پدیدارشناختی انضمامی از جمله «تحلیل معنا»، «روابط جزء و کل» و «روی‌آورندگی» است.

پس از هوسرل پدیدارشناسی توسط فیلسوفان بزرگی همچون مارتین هایدگر، ژان پل سارتر، موریس مرلوپونتی، امانوئل لویناس و ژاک دریدا گسترش و توسعه یافت. پدیدارشناسی گهگاه هم‌راستای فلسفۀ فراروندۀ کانتی و پساکانتی، اگزیستانسیالیسم، فلسفۀ ذهن و روانشناسی دانسته شده است.

مجموعۀ مقالات کتاب حاضر، بناست تا با اتکای تمهیداتی بر اندیشه‌های خود هوسرل و شیوه‌هایی که دیگران با اندیشه‌های وی نسبت برقرار می‌سازند، مقدمه یا مدخلی درس‌نامه‌ای جهت شناخت ماهیت پدیدارشناسی فراهم آورند.

مقاله اول با عنوان «مقدمه‌ای بر پدیدارشناسی»، مقاله‌ای است از ژوئل اسمیت که یک مقدمۀ بسیار خوشخوان و موجز بر کلیت پدیدارشناسی است. در این مقاله مؤلف تلاش کرده است سیمایی کلی از مسائل اساسی جریان پدیدارشناسی ارائه دهد. نقشه‌ای که این مقاله ارائه می‌دهد، یک نقشۀ استاندارد از جریان پدیدارشناسی است که در مطالعات بعدی فرد، بسیار کمک کننده است.

مقالۀ دوم «مناقشه بر سر حقیقت: به سمت پیشاتاریخ پدیدارشناسی» نوشته‌ای بسیار ارزشمند و عمیق از کلاوس هلد از اساتید بزرگ پدیدارشناسی است که تلاش کرده است به‌نحوی عمیق، سرخط آن نزاع کلیدی را که پدیدارشناسی از دل آن ظهور می‌کند، از عهد باستان دنبال کند. این مقاله بینهایت برای فهم معنا و موقعیت پدیدارشناسی حائز اهمیت است و به معنای دقیق کلمه مقدمه‌ای راستین برای ورود به دل پدیدارشناسی است.

مقالات سوم «آغاز پدیدارشناسی: هوسرل و اسلاف او» و چهارم «فلسفه وجودی مارتین هایدگر» دو مدخل هوسرل و هایدگر از جلد هشتم تاریخ فلسفه راتلج هستند که به ترتیب به قلم ریچارد کاب استویونس و ژاک تامینو نگاشته شده‌اند که هر دو متخصصان بسیار سرشناسی هستند. هر دو مقاله باهدفی آموزشی نوشته شده‌اند و کلیتی روشن از تفکر دو فیلسوف ارائه می‌دهند.

مقالۀ پنجم «پدیدارشناسی هوسرل و مرلوپونتی» مقاله‌ای است از سین. دی. کلی که مدخل هوسرل از کتاب فلسفۀ قاره‌ای معاصر از انتشارات بلک‌ول است که در آن با دنبال‌کردن سرخط‌هایی اساسی به پدیدارشناسی هوسرل و مرلوپونتی پرداخته است. این مقاله شرح بسیار گیرایی از پدیدارشناسی ادراک، به‌مثابه پایه‌ای‌ترین مسئلۀ پدیدارشناسی را عرضه می‌کند و خاصه موقف مرلوپونتی را به‌خوبی نشان می‌دهد.

مقالات ششم «روش پدیدارشناختی هوسرل» و هفتم «پدیدارشناسی زیست‌جهان هوسرل» دو مقالۀ بسیار عمیق و استادانه از کلاوس هلد هستند که در اولی به روش پدیدارشناسی هوسرلی و در دومی به پدیدارشناسی زیست‌جهان او می‌پردازد.

این مقالات در کنار یکدیگر به‌خوبی نشان می‌دهند که چرا باید پدیدارشناسی را با هوسرل آغاز کرد و آنگاه چگونه باید نسبت‌ها را با وی در افکار دیگر پدیدارشناسان رصد کرد تا به درک صحیح‌تری از معنای اندیشه‌های آنان دست بیابیم.

این کتاب را انتشارات پگاه‌روزگارنو در ۴۲۷ صفحه و به قیمت ۵۶ هزار تومان منتشر کرده است.

کد خبر 4641342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha